Poco a Poco nieuws

 • jaarverslag 2019 online 7 september 2020

  Jaarstukken 2019 online!

  [ zie het volledige artikel ]

 • Renato Tapia ontvangt eerste boek! 20 juni 2020

  Profvoetballer bij Feyenoord en speler van het nationale elftal in Peru RenatoTapiacortijo ontving het eerste exemplaar van het nieuwe boek over 10 jaar Poco a Poco van schrijver Willem Dekker.

  [ zie het volledige artikel ]

 • Boek over tien jaar Poco a Poco is uit! 5 juni 2020

  Tien jaar ondersteuning van Peruaanse kinderen beloond en bekroond met boek

  [ zie het volledige artikel ]

 • Coronavirus in Cusco 17 april 2020

  Eliana en John vertellen ons over het coronavirus in Cusco

  [ zie het volledige artikel ]

 • Lopen voor goede doel 8 juli 2019

  Carolien (vz) en Ton (secr) lopen ivm het 10-jarig bestaan van Poco a Poco de Vierdaagse van Apeldoorn. Van 9 t/m 12 juli worden 40 kilometers per dag afgelegd. We doen dat om extra geld op te halen voor onze kinderen. Alles steun is welkom!!

  [ zie het volledige artikel ]

 • Vier kinderen eindexamen 19 oktober 2018

  Junior, Julio, Tula en Jose Luis zitten in het vijfde jaar van hun middelbare schoolopleiding en dat betekent dat ze eindexamen doen! Hun schooljaar loopt door tot half december en als alles goed gaat kunnen we dan zeggen dat er weer vier kinderen met behulp van Poco a Poco hun eindexamen hebben gehaald. Zover zijn we nog niet. We duimen dat ze hard hun best doen. In december weten we het!

  [ zie het volledige artikel ]

 • Nieuws! Oktober 2018 is uit! 19 oktober 2018

  Lees hieronder bij NIEUWSBRIEVEN het laatste nieuws!

  [ zie het volledige artikel ]

 • Sponsorbijdrage van Gowrings Continental 30 maart 2018

  Sponsorbijdrage ontvangen van Goerings Continental Hoe leuk als een bedrijf ons initiatief ondersteund door een grote bijdrage te doen voor het onderwijs van onze kinderen. Gowrings Continental uit Maasdam bouwt en onderhoudt kleine gasturbines en energiecentrales voor de industrie en oliemaatschappijen. Langs deze weg willen wij Gowrings Continental nogmaals heel hartelijk bedanken voor haar bijdrage.

  [ zie het volledige artikel ]

 • Yul geslaagd! 14 februari 2018

  Onlangs kregen we het mooie bericht dat Yul is geslaagd voor zijn middelbare schoolopleiding! Wij zijn trots op hem en vanuit Nederland willen wij hem hartelijke feliciteren met zijn diploma! Yul is de eerste die uit het WaaWprogramma van Fairservices is gekomen (naschoolse opvang van waaruit de beste leerlingen in aanmerking komen voor ondersteuning door Poco a Poco). Hij startte in 2013. Nu start Yul een cursus die hem voorbereidt op het toelatingsexamen van de universiteit waar hij het liefst Milieukunde wil gaan studeren. Op de foto een trots Yul tussen zijn docenten. Links van hem onze coördinator in Cusco Eliana.

  [ zie het volledige artikel ]

 • Geen rapporten 27 augustus 2017

  Drie van onze kinderen, degenen die op de publieke scholen zitten, hebben nog geen rapport gekregen. Dat komt omdat in Cusco de leraren van de middelbare scholen de laatste maanden hebben gestaakt. Zij demonstreerden regelmatig op de Plaza de Armas, het centrale plein in Cusco, voor een beter salaris. Zeer recent zijn er afspraken gemaakt met de minister van onderwijs Marilu Martens en vanaf maandag 28 augustus gaat in Cusco 100% van de leraren weer aan het werk. Het is nog niet klaar. Op 8 september wordt de open dialoog tussen vertegenwoordigers van de leraren en de minister voortgezet.

  [ zie het volledige artikel ]

 • Wat wilde u later worden? 26 april 2017

  Onder deze titel stuurden we een direct mailing om aandacht te vragen voor ons werk. Alle steun is welkom, zowel giften, als 'likes' op Facebook, als hulp bij de werkzaamheden.

  [ zie het volledige artikel ]

 • Doe mee aan ruilactie 21 maart 2017

  Van 1 april tot 1 juni organiseren we een ruilactie om aan inkomsten te komen. Tot 1 april kun je je opgeven. Om verder te lezen dit berichtje aanklikken.

  [ zie het volledige artikel ]

 • Yeny vindt stageplaats 19 maart 2017

  Yeny onze derdejaars studente 'officieel toeristengids' heeft een stageplaats gevonden bij het klooster van de Franciscanen aan de Plaza San Francisco in Cusco. Onze coordinator ging bij haar op bezoek.

  [ zie het volledige artikel ]

 • Marco doet toelatingsexamen 19 maart 2017

  Eind maart doet Marco toelatingsexamen voor de staatsuniversiteit UNSAAC in Cusco. Marco heeft het afgelopen jaar de voorbereidingen daarvoor gedaan. Aan de toelatingsexamens doen duizenden jongeren mee. Daarmee is de kans altijd klein om toegelaten te worden. We duimen voor Marco.

  [ zie het volledige artikel ]

 • Jaarverslag 2015 online! 12 juli 2016

  Lees alles over wat Poco a Poco in 2015 heeft bereikt voor de kinderen in Cusco met de steun van onze sponsoren en donateurs.

  [ zie het volledige artikel ]

 • NIEUWS! maart 2016 online! 17 maart 2016

  In deze NIEUWS!: Op dit moment genieten de Poco a Poco kinderen van hun welverdiende zomervakantie. Half maart zullen de scholen weer beginnen. Tula, een van de kinderen, vertelt over haar leven en opleidingen stellen wij 2 nieuwe Poco a Poco kinderenaan u voor. Ook informeren wij u over een wisseling van het penningmeesterschap in ons bestuur. Dick van Vegchelen (voormalig penningmeester) bracht een bezoek aan Cusco en 2 projecten die uw steun hard nodig hebben, worden uitgelicht. Wij wensen u veel leesplezier!

  [ zie het volledige artikel ]

 • NIEUWS! november 2015 online! 6 november 2015

  In deze Nieuws!; rechtenstudent Alcides geeft een presentatie op een nationaal congres over strafrecht, Yeny, studente toerisme, geeft een kijkje in haar leven, Rotary Zegwaart-Zoetermeer sponsort een Poco a Poco kind, mooi sponsorinitiatief van Yogaschool Yoga Minds uit Amstelveen en meer over de projecten die jouw steun hard nodig hebben.

  [ zie het volledige artikel ]

 • Jaarverslag 2014 online! 12 september 2015

  Lees alles over wat Poco a Poco in 2014 heeft bereikt voor de kinderen in Cusco met de steun van onze sponsoren en donateurs.

  [ zie het volledige artikel ]

 • GEZOCHT: enthousiaste vrijwilliger voor sponsorwerving 8 september 2015

  Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger met "verkoop" kwaliteiten die hij/zij wil inzetten voor het werven van nieuwe sponsoren en donateurs.

  [ zie het volledige artikel ]

 • Nieuwsbrief nieuwe stijl 28 mei 2015

  Het is zo ver! We hebben een nieuwsbrief 'nieuwe stijl' en we zijn daar heel trots op. Klik op de pdf hieronder en lees alles over de voortgang van onze kinderen in Cusco.

  [ zie het volledige artikel ]

 • Yeny geslaagd voor toelatingsexamen! 14 april 2015

  Yeny geslaagd voor toelatingsexamen! Dit weekend hebben we na een lange aanloop het onmogelijke voor elkaar gekregen. We hebben een meisje, Yeny, wat in extreme armoede leeft, de middelbare school laten afmaken en we hebben haar op een hogere beroepsopleiding gekregen. Ze heeft haar toegangsexamen afgelopen zondag gehaald en kan in mei starten met de opleiding tot officieel gids voor toerisme. Dit klinkt misschien heel onnozel maar kinderen en zeker meisjes die in extreme armoede leven in Peru doen geen hogere studies. Die helpen vanaf hun 13de mee in het huishouden of worden zwanger en meestal beiden. We hebben nog een lange weg te gaan (de studie beslaat 6 semesters) maar de eerste en grootste stap is gezet. Een enorme dankjewel aan Fairservices, Eliana, Glenny en Charlotte Meeus, degene die dit mede mogelijk hebben gemaakt!

  [ zie het volledige artikel ]

 • Vakantie 12 februari 2015

  De kinderen in Peru hebben momenteel schoolvakantie. Iedereen is over en voor drie kinderen wordt het spannend, zij gaan een nieuwe vervolgopleiding beginnen. Daar wordt nu hard aan gewerkt, nieuwe opleiding uitkiezen en de school die daar het beste bij past. We houden u op de hoogte van wat het allemaal gaat worden!

  [ zie het volledige artikel ]

 • Nieuw bestuurslid communicatie 29 november 2014

  We zijn ontzettend blij, want.... we hebben een nieuw bestuurslid communicatie: Iris Schaap (marketingcommunicatiespecialist). Iris is al bezig met onze nieuwsbrief, een kerstkaart en nog veel meer. Alleen al daarom gaat iedereen binnenkort veel meer van ons zien!!!

  [ zie het volledige artikel ]

 • Jaarverslag 2013 op website 16 november 2014

  Het jaarverslag 2013 is op de website geplaatst. Lees over Yeny, Renzo, Santi en Maribel en de vele andere kinderen en alles wat Poco a Poco heeft weten te bereiken het afgelopen jaar. Kijk bij Doelen/jaarverslag.

  [ zie het volledige artikel ]

 • Berichtje van Danny 13 september 2014

  Berichtje van Danny die zijn diploma voor officieel toeristengids door hulp van Poco a Poco kon behalen. Beste mensen van Poco a Poco, ik ben jullie niet vergeten. Dankzij jullie organisatie kan ik vandaag de dag werken op de manier waarop ik dat het liefste doe: wandelend door de bergen, slapend naast de archeologische overblijfselen, werkend als gids met inmiddels vele vrienden uit verschillende plaatsen en landen. Ik woon in Cusco en Ollantaytambo en werk van daaruit. Als jullie ooit weer deze kant opkomen dan leid ik jullie graag langs de mooie plekken van mijn land. Ik hoop jullie hier weer te mogen ontvangen. Danny, condor van de Andes

  [ zie het volledige artikel ]

 • Nieuwe secretaris 1 augustus 2014

  We hebben een nieuwe secretaris gevonden voor Poco a Poco en zijn erg blij dat Liesbeth v.d. Meer de taak over wil nemen van Wim Slootbeek. Wim is onlangs gestopt om alle tijd aan zijn politieke werk te kunnen besteden. Een dank je wel is op zijn plaats aan Wim die ons fijn heeft geholpen - ruim anderhalf jaar - met zijn werkzaamheden als secretaris maar ook als belangrijke sparringpartner in het bestuur! Succes Wim en we hopen je in de toekomst in de landelijke politiek te zien :-). Liesbeth zal als secretaris ook andere werkzaamheden oppakken, zoals het onderzoeken van subsidiemogelijkheden en de organisatie van kleine projecten. Binnenkort volgt een nadere kennismaking met Liesbeth.

  [ zie het volledige artikel ]

 • Nog meer nieuwe hulp 1 augustus 2014

  We zijn ook erg blij dat Jos Henrichs het bestuur bij gaat staan met kleine werkzaamheden en die mee wil denken over verder te voeren beleid. Poco a Poco breiden we uit!

  [ zie het volledige artikel ]

 • Poco a Poco op facebook! 26 april 2014

  We zijn nu ook te volgen op facebook. Kijk op: PocoaPocoCusco!

  [ zie het volledige artikel ]

 • Poco a Poco op Omroep Brabant 17 april 2014

  Op 18 april om 9.10 uur, 13.10 uur en 16.50 uur komt vz Carolien van Eerde op Omroep Brabant en praat daar over de stichting. Zoek voor de frequenties op www.omroepbrabant.nl bij frequenties.

  [ zie het volledige artikel ]

 • Nieuwsbrief april 2014 31 maart 2014

  Er is weer een nieuwsbrief! Kijk onder nieuwsbrieven en lees over Tula, het haarknipfeest van Santi en de samenwerking met Fairplay. Veel leesplezier!

  [ zie het volledige artikel ]

 • Twitter 31 maart 2014

  Sinds vandaag heeft Poco a Poco een twitteradres: @PocoaPocoPeru Volg ons en lees over Tula, Andres, Santi, Maribel, Marco, Yeny, Junior en vele anderen.

  [ zie het volledige artikel ]

 • Update website 26 februari 2014

  Met hoeveel projecten zijn jullie dit jaar gestart??

  [ zie het volledige artikel ]

 • Grote bijdrage ontvangen 24 november 2013

  Van een gulle stichting uit Zoetermeer ontving Poco a Poco het geweldige bedrag van € 5000. Ontzettend bedankt! Deze bijdrage betekent dat we weer nieuwe projecten aan kunnen gaan.

  [ zie het volledige artikel ]

 • Bestuurslid Communicatie gezocht 24 november 2013

  Wij zijn op zoek naar iemand die ons wil helpen met de communicatie. Als bestuurslid of als vrijwilliger. Lees hieronder meer

  [ zie het volledige artikel ]

 • Gezocht bestuurslid sponsorfinding 24 november 2013

  Wij zijn op zoek naar iemand die ons wil helpen met het vinden van sponsoren en donateurs als bestuurslid of als vrijwilliger

  [ zie het volledige artikel ]

 • Nieuwsbrief november 2013 17 november 2013

  De nieuwsbrief van november staat nu op de site. U vindt hem hieronder bij 'nieuwsbrieven'. Veel leesplezier!

  [ zie het volledige artikel ]

 • Dagje uit naar Tipon 7 november 2013

  Tijdens zijn verblijf in Peru organiseerde penningmeester Dick van Vegchelen samen met coördinator Fredy een dagje uit voor alle mensen die door de stichting worden ondersteunt. Naast de gezelligheid die ze ondervonden door samen op stap te zijn, konden ze ook nog iets van hun eigen cultuurgoed bezichtigen - Tipon is een inka-site - waartoe ze vrijwel nooit de kans hebben. Iedereen bleek erg enthousiast over de dag.

  [ zie het volledige artikel ]