Onderwijs

Studie Guia Oficial de Turismo Danny

Introductie

Studie Guia Oficial de Turismo Danny - Stichting Poco a Poco - Cusco, Peru

Danny volgt de opleiding tot Guia Oficial de Turismo. Op dit moment rest alleen nog zijn afstuderen.

Projectbeschrijving

Danny gaat de toeristische opleiding doen voor Guia Oficial de Turismo. De opleiding duurt 3 jaar en geeft hem meer zekerheid op officieel en vast werk. Daarmee kan hij zijn gezin (dat nu door geldgebrek niet samen kan wonen) en overige familieleden in de toekomst onderhouden. In Peru is familie heel belangrijk. Als een broer, zus of ouders geen inkomen hebben helpt een familielid. Geld steken in een opleiding van een persoon, helpt daarmee een veel grotere familie aan middelen voor eten en verder levensonderhoud.Danny is 26 jaar en zit inmiddels in het tweede jaar van zijn opleiding.

Projectgegevens

Financiën

Studie Guia Oficial de Turismo Danny

Voortgang

Studie Guia Oficial de Turismo Danny

Overzicht

 • Afgerond
 • 3 jaar
 • 1 juni 2009
 • 30 juni 2012
 • € 1250
 • € 0
 • € 1250
 • € 0
 • 1
 • Onderwijs

Millenniumdoelstellingen

Investeren in Onderwijs, Werkgelegenheid en Gezondheid zijn de belangrijkste taken van Poco a Poco. Daarbij bestaat een link met de Millenniumdoelstellingen. Voor dit project ligt er een relatie naar de doelstelling(en):

 1. De armoede halveren en minder mensen honger
 2. Iedereen naar school

Projectnotities

( 1 december 2010)

Het begin van de vierde periode

Het begin van de vierde periode - Stichting Poco a Poco - Cusco, Peru

Allereerst wil ik de organisatie van harte danken voor de sociale hulp die zij biedt aan de mensen die dat nodig hebben. De vierde periode is zojuist begonnen. De studie begint steeds moeilijker te worden en vraagt extra werk. Dit maakt de studie natuurlijk wel interessanter omdat je steeds meer leert. De vierde periode is gestart in augustus en het begin hiervan is altijd moeilijk. Zowel de docenten als het werkritme verandert wat het erg moeilijk maakt. Op dit moment ben ik vijf dagen per week in Cuzco en werk ik veel via internet. Het is een beetje zwaar, maar goed te doen. Vorige week hebben wij een reis gemaakt naar de zuid vallei wat erg interessant was. We hebben in één dag Tipon, Saylla, Piquilaccta, Terminamos en Andahuaylillas bezocht. Dit was erg interessant omdat je veel leert over bijvoorbeeld gidstechnieken, leiderschap en geschiedenis.
In het weekend probeer ik bij mijn familie te werken omdat ik dat hard nodig heb. Ik heb een mooi dochtertje en lieve neefjes om voor te zorgen. Mijn dochtertje is op dit moment heerlijk in de tuin, maar het gezin wordt steeds duurder om te onderhouden. Maar goed, de inspanningen zullen zijn vruchten afwerpen want mijn cijfers zijn erg goed. Ik hoop dat de organisatie nog lang zo doorgaat!

(18 oktober 2009)

Nieuws over september

Hallo vrienden en vriendinnen van de organisatie Poco a poco. Dank zij U kon ik mijn studies van het 1ste semester realiseren en begin ik het 2de semester de 7de september. Ik voel me gelukkig en ben op schema, alhoewel het een beetje moeilijk is voor mij, doordat ik mijn familie heb. Ik tracht het allemaal op de beste manier te realiseren, en ik weet dat door te studeren en goede cijfers te behalen, ik de organisatie iets terug kan geven. Dat doe ik van ganser harte, voor de hulp die wordt gegeven aan verschillende families en jongeren, zoals ik. Het beste wapen voor de toekomst is volgens mij studeren. Ik ben dankbaar dat de organisatie me helpt om mijn droom te verwezenlijken. Bedankt voor alles en hier zijn mijn cijfers (op 20): Theorie toerisme 14, Sociologie 14, Wiskunde 13, Literatuur 15, Engels 16, Kunst 15, Economie 14, Wetgeving 13. Goed, vrienden. Dit is mijn cijferlijst. Ik hoop dat jullie me begrijpen als ik niet meer kan halen, maar ik probeer te verbeteren en ik weet dat ik beetje bij beetje hogere cijfers zal halen, maar ik heb ook nog andere belangrijke zaken te doen en probeer me zo goed mogelijk te organiseren. Bedankt Poco a Poco. God en Moeder Aarde zegenen altijd allen die tot de organisatie Poco a Poco horen. Danny, el condor de los Andes groet en bedankt U.

(14 september 2009)

Bij besten van de klas

Bij besten van de klas - Stichting Poco a Poco - Cusco, Peru

Hallo vrienden, ik ben Danny en ik kom uit Ollantaytambo, Cusco, Peru, in het hart van de Andes, en had altijd een droom om te kunnen studeren, wat moeilijk was voor mij , omdat ik uit een nederige familie kom en veel meegemaakt heb in het leven; in mijn familie zijn we met 5 kinderen; mijn moeder stierf 24 feb 1995 en liet ons, kleine kinderen, achter. Vanaf dat moment hadden we een heel moeilijk leven, beperkingen en lijden en andere zaken die je je niet kunt voorstellen. Mijn vader heeft een nieuw gezin. Wij 5 kinderen zijn altijd samen. Nu heb ik 4 neefjes ( oom zeggers) en een schattig dochtertje. Ik leefde altijd in de Andes; met deze levende cultuur van de Inca vereenzelvig ik mij: Andine geest, het hart van Pachamama (moeder aarde); het leven leert me te denken aan mijn naasten m.b.t. het meest noodzakelijke, waarvoor ik ook leef. Welnu, dank zij de organisatie Poco a poco kan ik mijn droom verwezenlijken te studeren. Mijn hartelijke dank voor de bijdrage die de organisatie mij geeft en alle goede personen die een goed hart hebben om bij te dragen aan de hulpbehoevende mens zoals ik. Van de hele familie ben ik de enige die op hoger niveau studeert. Ik denk dat wanneer ik mijn studie beeindig, ik mijn familie en neefjes zal kunnen helpen. En als God en Pachamama het me toelaten zou ik op een dag iets willen doen voor mijn dorp en voor de gemeenschappen die nog armer zijn dan mijn dorp. Ik heb te weinig tijd om iets terug te doen nu tijdens mijn studie. Nu heb ik de kracht en de wil om te beantwoorden aan de organisatie en aan de goede mensen die vertrouwen hebben in mij, door goede resultaten te behalen, een van de beste studenten te zijn in mijn klas. Hier geef ik een paar cijfers van mijn studie, het zijn 9 vakken:
Toeristen theorie 15 (op 20)
Taal 16
Wiskunde 14
Economie 15
Administratie 16
Toeristen wetgeving 17
Sociologie 14
Kunst 16
Psychologie 15
Dit zijn de cursussen die ik volg in mijn studie.
Ik hoop dat U blij bent met deze eerste cijfers en dat U blijft vertrouwen in mij. Dank voor alles, organisatie Poco a Poco, en alle personen die hun bijdrage met een goed hart geven.
De condor van de Andes groet U, Danny.

(11 mei 2009)

Ik kan eindelijk studeren!

Ik kan eindelijk studeren! - Stichting Poco a Poco - Cusco, Peru

Sinds 5 weken ben ik bezig met mijn nieuwe studie voor officieel gids. Ik wilde deze studie al jaren doen, maar het ontbrak mij aan geld. Ik heb de zorg over een groot deel van mijn familie en studeren betekende geen voeding. Door Poco a Poco heb ik nu de kans beide te combineren. Wel moet ik nog even mijn weg vinden, want mijn leven is hierdoor drastisch veranderd. Maar ik zie de toekomst wat rooskleuriger in nu. Door mijn nieuwe mogelijkheden kan ik straks ook mijn eigen dochtertje van 2,5 jaar en mijn neefjes en nichtjes meer toekomst bieden.

terug naar boven