Onderwijs

Onderwijs voor alleenstaande moeder Juana

Introductie

Onderwijs voor alleenstaande moeder Juana - Stichting Poco a Poco - Cusco, Peru Onderwijs voor alleenstaande moeder Juana - Stichting Poco a Poco - Cusco, Peru

Juana is alleenstaande moeder van drie schoolgaande kinderen. Zij volgt een opleiding tot kledingmaakster.

Projectbeschrijving

Juana leeft met haar drie schoolgaande kinderen van een inkomen van 20 soles per dag. Dat is ongeveer 5 euro. Veel te weinig om van te kunnen leven. Poco a Poco ondersteunt Juana sinds 2009 met haar opleiding tot kledingmaakster. Zij volgt verschillende modules. Momenteel bestuderen we met haar op welke wijze zij zou willen gaan werken: in dienst treden bij een bedrijf of misschien een eigen zaakje beginnen.

Projectgegevens

Financiën

Onderwijs voor alleenstaande moeder Juana

Voortgang

Onderwijs voor alleenstaande moeder Juana

Overzicht

 • Afgerond
 • 1 Jaar
 • 1 januari 2013
 • 30 juni 2014
 • € 40
 • € 40
 • € 0
 • € 40
 • 1
 • Onderwijs

Millenniumdoelstellingen

Investeren in Onderwijs, Werkgelegenheid en Gezondheid zijn de belangrijkste taken van Poco a Poco. Daarbij bestaat een link met de Millenniumdoelstellingen. Voor dit project ligt er een relatie naar de doelstelling(en):

 1. De armoede halveren en minder mensen honger
 2. Iedereen naar school
 3. Mannen en vrouwen gelijkwaardig
 4. Meer mensen in een duurzaam leefmilieu

Projectnotities

( 1 december 2010)

De vorderingen van Juana's studie

De vorderingen van Juana's studie - Stichting Poco a Poco - Cusco, Peru

Het gaat op dit moment een stuk beter met mijn studie. Iedere dag maak ik vorderingen, worden we bezig gehouden en onder druk gezet door de leraar. Ik hou heel erg van weven en doe dat het liefst iedere dag. Tot zover voor dit moment, ik neem afscheid met een stevige omhelzing.

(14 september 2009)

Wollen trui

Ik stuur je mijn bijzondere groeten, Sra Carolien, en hoop dat alles goed gaat met jou en met je hele familie. Wel, het gaat hier goed met mij en mijn kinderen en ik ben erg tevreden en Poco a Poco dankbaar voor alles wat de stichting voor ons doet en ik geloof dat al je vrienden die in de stichting zijn, mensen zijn met een groot hart. Je weet niet hoe gelukkig ik me voel. Hartelijk dank voor de hulp. Ook ben ik blij met het instituut waar ik mijn opleiding volg. We gaan goed vooruit met veel dingen; ik heb een wollen trui met korte mouwen gemaakt en die past me goed. Ik geloof dat ik poco a poco meer zal leren over de module. Ok, ik neem afscheid met een omhelzing en kusjes van mijn kinderen aan Carolien en wij hopen dat je vlug terugkomt naar Cusco. Zorg goed voor jezelf en veel geluk! Chau.

terug naar boven