Onderwijs

Schoolgeld Renzo 1

Introductie

Schoolgeld Renzo 1 - Stichting Poco a Poco - Cusco, Peru

Bijdrage in de kosten van Renzo's middelbare school.

Projectbeschrijving

Renzo (16) is de oudste van 5 kinderen. Om zijn alleenstaande moeder straks goed bij te kunnen staan met het binnen brengen van geld voor de familie heeft hij goed onderwijs nodig. Dit jaar helpt Poco a Poco Renzo door zijn school te bekostigen en zijn extra voorbereidend universitair onderwijs. Renzo rond in 2012 zijn middelbare school af.

Projectgegevens

Financiën

Schoolgeld Renzo 1

Voortgang

Schoolgeld Renzo 1

Overzicht

 • Afgerond
 • 5 jaar
 • 1 maart 2007
 • 21 december 2012
 • € 3000
 • € 0
 • € 3000
 • € 0
 • 1
 • Onderwijs

Millenniumdoelstellingen

Investeren in Onderwijs, Werkgelegenheid en Gezondheid zijn de belangrijkste taken van Poco a Poco. Daarbij bestaat een link met de Millenniumdoelstellingen. Voor dit project ligt er een relatie naar de doelstelling(en):

 1. De armoede halveren en minder mensen honger
 2. Iedereen naar school
 3. Meer mensen in een duurzaam leefmilieu

Projectnotities

( 1 december 2010)

Renzo's projecten en vakantie

Renzo's projecten en vakantie - Stichting Poco a Poco - Cusco, Peru

Zoals in mijn vorige stukje vermeld hebben wij vakantie gehad tot 9 augustus. In de vakantie ben ik veel thuis geweest en heb ik mijn moeder geholpen. Ook kwamen alle broertjes en zusjes naar huis om elkaar te ontmoeten. Gedurende de vakantie hebben we veel ontspannen omdat ik nogal ver van school woon. ’s Ochtends verrichtten we onze dagelijkse taken en ’s middags gingen we veel naar buiten om te sporten, mijn kleine zusjes keken tv. Verder hadden we voor na de vakantie een opdracht mee naar huis gekregen over technologie, omgeving en milieu. In de vakantie heb ik met drie andere samengewerkt aan ons project.
Eind augustus zijn te tentamens gepland met daarin ook de wedstrijd van het technisch milieu project. Na het project gaan we beginnen met het onderzoeken van het milieu omdat er de laatste jaren veel verspilling is van anorganisch materiaal zoals plastic, papier en metalen. Ons project richt zich op recyclen van deze materialen, het beschermen van het milieu en het behoudt van de ozonlaag. Mijn groep maakt kunstwerken van deze recyclebare materialen. Zo heeft mijn groep bijvoorbeeld bloemvazen, bloembakken, papierhouders en potloodhouders van wegwerpflessen gemaakt. Van melkblikken hebben we auto’s gemaakt en nummerboorden graveerden we. Dit laatste maakte veel indruk op de hele school, omdat we Inca motieven graveerden en het embleem van de school. We hebben ook maquettes gemaakt die een schone stad lieten zien en een andere met veel vervuiling. Dit alles met hulp van mijn moeder die mij erg heeft geholpen bij dit project. Onze groep behoorde tot de twee beste waardoor we mogen deelnemen aan de feesten op school, hopend dat we eerste worden. Dit is mede mogelijk gemaakt door Poco a Poco doordat zij ervoor hebben gezorgd dat ik gebruik kon maken van alle nodige materialen. Hierdoor is ook de voorbereiding op de tentamens, die eind van dit trimester zijn, niet in gevaar gekomen. Bedankt voor al uw hulp en in het bijzonder aan Carolien.

terug naar boven